Brutale homejackers “getipt door onze babysit”

© wh

Vijf homejackers wisten hun moment wel te kiezen: net toen de twee vaste babysitters hadden afgehaakt en een 15-jarig meisje op de kinderen paste, vielen ze een woning in Borgerhout binnen. “De daders werden getipt”, klinkt het. Ze riskeren tot veertig maanden cel.

JONATHAN BERNAERTS

Ronan Casselman uit Borgerhout moest op 25 april 2015 in allerijl op zoek naar een oppas, nadat zijn twee vaste babysitters hadden afgebeld. Via een kennis vond hij een 15-jarig meisje bereid om op drie kindjes van 8, 7 en 1,5 jaar te passen.

Voor de kindjes en het meisje, dat voor het eerst als oppas aan de slag ging, werd het een nachtmerrie. Rond middernacht werd er plots aan de deur van het appartement aan Hof ter Lo geklopt. Vier mannen gingen binnen. Een van hen greep de babysit bij de keel, terwijl de anderen recht naar de kluis liepen. De daders namen een Breitling-horloge, twee gsm’s, paspoorten, een kredietkaart en voor 560 euro aan Braziliaans geld mee. Pas nadat ze de babysit en een van de kinderen een pak rammel hadden gegeven, sloeg het viertal op de vlucht in de auto van een kompaan die buiten de wacht hield.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen