Jason Walter toen hij naar de cel werd gevoerd in 2006.
Volledig scherm
Jason Walter toen hij naar de cel werd gevoerd in 2006. © ANP

Ex-terrorist Jason deradicaliseerde in de cel door zelfstudie: "Plato en Nietzsche hebben me gered. En toen moest mijn hele wereldbeeld op de schop"

Hij probeerde zich aan te sluiten bij de taliban en was lid van de beruchte Hofstadgroep rond Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. Maar in de cel werd de Nederlandse (ex-)terrorist Jason Walters gered door Plato en Nietzsche: "Ik ben heel radicaal geweest. Daar ben ik me schuldig over gaan voelen. Ik was onrechtvaardig en dat wil ik rechtzetten door mijn verantwoordelijkheid te nemen."

23 reacties

  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    Hij las Plato en Nietsche, dus ik ga er vanuit dat hij dan niet meer gelovig is? Eerst nog zien...
  • Gerreke Van Bovendaele

    6 jaar geleden
    Hij heeft blijkbaar nogal selectief gelezen in de Koran, en heeft de passages overgeslagen waarin terrorisme beschreven wordt als een misdaad tegen de samenleving en als één van de zwaarst mogelijke misdrijven.
  • Rudy Van Schelvergem

    6 jaar geleden
    Eens terrorist altijd terrorist!
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Die vent is helemaal niet ge-deradicaliseerd. “Vooral Plato, Nietzsche en Heidegger " zijn zijn favorieten.Google eens op Heidegger een NAZI en notoire anti-semiet. En tevens een fervente vrouwenloper....Nietzsche was een geestelijk gestoord ziekelijk mannetje...Geen enkele "normale" mens leest nog dat soort boeken.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    eerst zien en daarna geloven, heb al te veel fabeltjes en verhaaltjes gehoord.