‘Foutje’ bij schoonmaken zwembad: tientallen schoolkinderen geëvacueerd wegens giftige dampen

In Kapellen, een deelgemeente van Glabbeek, zijn dinsdagnamiddag een school en vier huizen ontruimd. Bij het reinigen van een zwembad in de buurt kwamen per ongeluk giftige dampen vrij. De brandweer van Diest kwam ter plaatse met speciale veiligheidspakken en liet het vat met de gevaarlijke mengeling op een veilige manier verwijderen.

mmv, syd

Bij een woning in de Dorpsstraat in Kapellen kwam een gespecialiseerde firma vanmiddag een zwembad proper maken. Door een verkeerde manipulatie van vloeistoffen kwamen chloor en zwavelzuur met elkaar in contact waardoor gevaarlijke, giftige dampen vrijkwamen. Eén arbeider werd bevangen door de giftige damp en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Vlak bij het getroffen huis bevindt zich de basisschool ‘De Kleine Wereld’. Omdat er ook ontploffingsgevaar heerste, werd een tachtigtal leerlingen van de school uit voorzorg geëvacueerd naar de nabijgelegen zaal De Mispel. In de school zelf raakte niemand gewond. Behalve de school en het getroffen huis, werden nog drie andere woningen ontruimd. De burgemeester van Glabbeek liet meteen de brandweer van Diest oproepen. Die kwam ter plekke met speciale gaspakken en een container om het vat met de gevaarlijke mengeling zo snel mogelijk te verwijderen. In de late namiddag was de situatie volledig onder controle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen