© rr

Toeriste liet hele wereld twee kleine meisjes beschuldigen, maar heeft nu iets op te biechten

Deze foto lijkt op het eerste zicht een typische toeristenfoto. Een vrouw poseert op weg naar een tempel met twee Thaise meisjes in traditionele klederdracht. Maar als je inzoomt op haar linkerhand, verliest het beeld meteen alle onschuld. Of dat beweerde de toeriste zelf toch. Ze beschuldigde het meisje aan haar rechter zijde ervan haar horloge te hebben gestolen. Maar even later moest ze iets gênant opbiechten.

sdv

De ouders van de twee meisjes - Phujarat Jiraphakorn and Lulu Laowa - stapten met hun dochters zelf naar de politie toen ze de vele berichten en beschuldigingen zagen op internet. Ook vergezeld door hun dorpshoofd beantwoorden de meisjes alle vragen. De Thaise krant Khaosod kon hen spreken.

De meisjes gaan elk weekend naar Wat Phra That Doi Suthep om wat bij te verdienen door met toeristen te poseren. “Maar ze bedelen nooit om geld. De toeristen geven hen gewoon wat ze zelf willen. De moeder kon niet snappen hoe haar dochter nu een polshorloge zou kunnen stelen zonder dat iemand dat zou merken. “Als ze nog in het land waren geweest, hadden we die toeristen zelf aangeklaagd voor hun valselijke beschuldigingen.”

Er werd geen klacht opgesteld tegen de meisjes. Ze zijn bekend in de stad, en kwamen nooit eerder in opspraak.

De man die de foto van zijn vriendin postte gaf later op zijn account toe dat ze het uurwerk hadden teruggevonden. “Ze was een beetje dronken moet ik bekennen”, schreef hij nog. Niet veel later verwijderde hij zijn account.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer