Een tweedehands Nissan Micra inschrijven? “Dat is dan 5.488,46 euro alstublieft”

© shutterstock

5.488,46 euro. Zoveel moet een man uit Meigem volgens de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) betalen als verkeersbelasting voor een tweedehands Nissan Micra. “Het autootje zelf kostte maar 3.100 euro”, aldus de man in Het Laatste Nieuws.

mtm

Bruno Verrept uit Meigem (deelgemeente van Deinze) schrok toen hij de auto wilde laten registreren op naam van zijn stiefdochter Liesje. Op het aanslagbiljet van de DIV stond dat hij bijna 5.500 euro aan verkeersbelasting moest betalen. Een enorm bedrag, zeker als je weet dat het gaat om een tweedehands wagen van zeven jaar oud, met een motorinhoud van 1.240 cc.

Volgens de garagist waar Bruno de wagen kocht, heeft de DIV een fout gemaakt. “Men heeft stomweg een cijfertje te veel ingetikt”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Bij de motorinhoud is 12.440 cc ingevuld in plaats van 1.240. Een cilinderinhoud van 12.440 cc bestaat zelfs niet bij personenwagens. De juiste taks zou normaal gezien zo’n 170 euro moeten bedragen.”

De DIV reageerde door te zeggen dat ze zich niet uitspreken over individuele gevallen. “Maar als er een fout gebeurd is, zal die worden rechtgezet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen