Direct naar artikelinhoud
Update

Neergeschoten man in Gent niet langer in levensgevaar

De precieze omstandigheden van het schietincident zijn voorlopig onduidelijk.Beeld Kazim Demirkaya

De man die gisteravond in Gent door de politie werd neergeschoten, is niet langer in levensgevaar. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen vanmiddag.

Het incident gebeurde gisteren omstreeks 18.50 uur nadat de politie enkele meldingen had ontvangen van een man die zich agressief gedroeg. Hij zou er meerdere mensen bedreigd hebben met een mes, in een wagen gestapt zijn en de bestuurster van de wagen eveneens bedreigd hebben met een mes.

De lokale politie van Gent lokaliseerde het voertuig en zette de achtervolging in. De wagen hield halt aan de verkeerslichten op het kruispunt van de Zwijnaardsesteenweg met de Edelsteenstraat. Aan het stuur zat een vrouw, met daarnaast de verdachte. Twee politiemensen stapten uit hun voertuig en kwamen tussenbeide. Daarna ontstond het schietincident. Het Comité P onderzoekt of de agent reageerde op basis van wettige zelfverdediging.

De verdachte raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij werd geopereerd. Hij verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar dat is inmiddels geweken. Het gaat om een 33-jarige man met de Nigeriaanse nationaliteit, die in Gent woont. De verdachte en de vrouw aan het stuur zouden elkaar kennen.

Parket, labo, wapendeskundige, politie (lokale, federale en Comité P) gingen ter plekke. Er werd ook een wetsdokter aangesteld. Zoals de standaardprocedure voorziet, werden twee onderzoeken opgestart: één naar de feiten die de aanleiding gaven tot de tussenkomst van de politie en één naar het schietincident.