IS-militairen rijden Rqaaq binnen. Archieffoto. "Om Islamitische Staat uit zijn zogenaamde 'hoofdstad' Raqqa te verjagen doodde en verwondde de VS-Coalitie van 6 juni tot 12 oktober 2017 duizenden burgers - sommigen in hun huis, anderen waar ze een schuilplaats hadden gezocht, nog anderen, toen ze probeerden te ontsnappen - en vernielde grote delen van de stad", klinkt het in het rapport van Amnesty International.
Volledig scherm
IS-militairen rijden Rqaaq binnen. Archieffoto. "Om Islamitische Staat uit zijn zogenaamde 'hoofdstad' Raqqa te verjagen doodde en verwondde de VS-Coalitie van 6 juni tot 12 oktober 2017 duizenden burgers - sommigen in hun huis, anderen waar ze een schuilplaats hadden gezocht, nog anderen, toen ze probeerden te ontsnappen - en vernielde grote delen van de stad", klinkt het in het rapport van Amnesty International. © AP

Amnesty scherp over 'vernietigingsoorlog' tegen IS in Raqqa: "Duizenden burgers gedood door buitensporige of willekeurige aanvallen"

Vandaag, op de eerste verjaardag van het offensief tegen het IS-bolwerk Raqqa publiceert Amnesty International een nieuw rapport over de verwoestende tol voor stad en bewoners van de 'vernietigingsoorlog' onder leiding van de Verenigde Staten. 

21 reacties

  • frans Venloo

    6 jaar geleden
    Rap nog en paar vliegertjes bijkopen met precisiebommen en daarna de kop in het zand .
  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Veroordeel AI voor het telkensmale corrupt veroordelen van het eigen Westen en collaboratie met zij die ons willen onthoofden. Dat is ook een schending van de mensenrechten.
  • Theo Deronde

    6 jaar geleden
    Als er geen coalitie tegen IS was geweest had je Amnesty niet gehoord.
  • Henri Troyat

    6 jaar geleden
    Afrika moet opnieuw gekoloniseerd worden, maar dan op een goede manier. Anders wordt dat zootje daar nooit opgekuist.
  • koen leenknecht

    6 jaar geleden
    En hoeveel mensen waren het slachtoffer van IS ? Duizenden , duizenden , duizenden .