Direct naar artikelinhoud

First Lady Melania Trump voor het eerst in 24 dagen weer in het openbaar verschenen

Melania Trump. (Archieffoto).Beeld AP

In de VS heeft de Amerikaanse first lady Melania Trump zich voor het eerst sinds 24 dagen weer in de openbaarheid begeven. Ze woonde een bijeenkomst bij met families van omgekomen militairen in de East Room van het Witte Huis.

Twitter bericht wordt geladen...

De bijeenkomst was uit respect voor de families privé en dus niet toegankelijk voor de pers, maar Melania zou wel aanwezig zijn geweest. Volgens een aanwezige grapte president Donald Trump over het feit dat de media aan het speculeren waren dat Melania hem verlaten zou hebben, "terwijl ze gewoon op de eerste rij zit." Later gaf de first lady op haar Twitteraccount enkele foto's vrij waarop te zien is dat ze daadwerkelijk bij de ceremonie aanwezig was.

Het was van 10 mei geleden dat de first lady in het openbaar gezien was. Kort daarna onderging ze een nieroperatie. Na vijf dagen in het ziekenhuis keerde ze terug naar het Witte Huis. Het bleef sindsdien zeer stil rond Melania, en gisteren raakte ook nog eens bekend dat ze haar echtgenoot niet zal vergezellen naar de G7-top en naar Singapore. Afgelopen weekend ging ze evenmin mee met de rest van de familie-Trump naar Camp David, het buitenverblijf van de president.

Verwarring

Hoe langer de publieke afwezigheid en radiostilte van Melania Trump duurde, hoe wilder de geruchten. Zo werd onder meer ook gespeculeerd dat ze plastische chirurgie ondergaan heeft of terug naar New York verhuisd is.

Vorige woensdag nog probeerde de first lady via haar officieel Twitter-account die geruchten de kop in te drukken, maar met weinig succes. "Ik zie dat de media overuren draait om te speculeren waar ik ben en wat ik aan het doen ben. Wees gerust, ik ben hier in het Witte Huis met mijn familie, ik voel me geweldig en ben hard aan het werk voor de kinderen en het Amerikaanse volk!", klonk het. Die tweet zorgde enkel maar voor extra verwarring, omdat de stijl van het bericht wel heel erg leek op die van Donald Trump. 

In een mededeling gisteren, die verspreid werd door Melania's woordvoerster, luidde een gelijkaardige boodschap. "Mevrouw Trump is steeds een sterke en onafhankelijke vrouw geweest die haar familie en zeker haar gezondheid boven alles plaatst, en dat zal niet veranderen door een dolgedraaide pers", aldus het persbericht volgens CNN. "Ze heeft vertrouwen in wat ze doet en in wat haar rol is, en is zich ervan bewust dat de rest enkel maar speculaties en nonsens is."