Werknemers Optima opgeroepen om in het weekend “dossiers met zwart geld op te kuisen”

Verschillende consultants van Optima werden in een weekend in 2011 opgeroepen om alle verwijzingen naar zwart geld te verwijderen uit de dossiers van klanten. Dat schrijft het weekblad Knack.

mab

Vrijdagavond 11 maart 2011. Verschillende consultants van de financieel planner Optima krijgen een dwingende sms: de volgende dag worden ze verwacht om zich te melden op de hoofdzetel van Optima in Gent.

“We waren zeker met dertig collega’s en moesten verzamelen in een zaaltje”, klinkt het bij een ex-consultant in Knack, die liever anoniem blijft. “De hele ruimte stond volgepakt met pakken en pakken dossiers van klanten. Zowat het hele archief van het bedrijf stond daar. Dus ook jaren oude dossiers die al lang waren afgerond of dossiers van mensen die geen klant meer waren. Ik kan het onmogelijk precies schatten, maar het moeten er ettelijke duizenden geweest zijn.”

Grote doos

Het doel van de bijeenkomst? Alle dossiers van Optima doorspitten en elke verwijzing naar ‘zwart geld’ verwijderen uit de dossiers. “Elk document dat over zwart geld ging, moesten we uit het dossier scheuren en in een grote doos deponeren”, klinkt het in Knack. “Die uitgescheurde bladen werden dan vernietigd. We hebben de hele zaterdag dossiers grondig doorgebladerd en verdachte pagina’s uitgescheurd. Op zondag is de operatie nog doorgegaan.”

Volgens Knack is het verhaal bevestigd door verschillende ex-werknemers van Optima. Er gaan al langer geruchten over zwart geld en witwasoperaties bij Optima, maar nooit waren er harde bewijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer