© BFM

Gasflessen ontploffen in chalet: zware brand

In de Sorbendreef in Wuustwezel is woensdagochtend rond 7 uur brand ontstaan in een chalet. Tijdens het blussen zijn daarbij ook twee gasflessen ontploft. De chalet brandde volledig uit.

SaRe

"De brand is ons rond kwart na zeven gemeld door mensen die van ver een rookpluim zagen opstijgen", zegt Erik Janssen van de brandweer Wuustwezel. "Dat betekent dat ze waarschijnlijk al om 7 uur ontstaan is."

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen stond het gebouw al in lichterlaaie. Tijdens de bluswerken ontploften ook twee gasflessen die in het pand stonden. Omwille van mogelijk extra gevaar besliste de brandweer om een veiligheidsperimeter van honderd meter in te stellen.

De chalet was niet bewoond. De brandweerposten van Wuustwezel, Brecht, Brasschaat en Kalmthout kwamen ter plaatse. Eén brandweerman werd onwel. "Een van onze collega's had gezien het vroege uur nog niet ontbeten en had even een suikertekort", deelt Janssen verder nog mee. "Omdat er geen plaats was om hem te laten zitten hebben we onze ziekenwagen opgetrommeld om hem daar even vijf minuten te laten bekomen. Hij werd niet naar het ziekenhuis gebracht."

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER