Engels schandaal dijt uit: “Acht managers uit Premier League nemen smeergeld aan”

Dankzij de Engelse krant The Daily Telegraph blijft het Engels voetbal op zijn grondvesten daveren. Gisteren al moest Sam Allardyce opstappen als bondscoach, vandaag maakt de krant bekend dat acht managers bereid waren smeergeld aan te nemen om een transfer te helpen doorgaan.

maj

The Daily Telegraph beschuldigt acht huidige en voormalige managers uit de Premier League bereid te zijn onder tafel geld aan te nemen om transfers te helpen doorgaan. Wie de acht zijn, is voorlopig nog niet geweten. De krant kwam achter de namen door undercover gesprekken met spelersmanagers te filmen en beloofde al alles informatie door te geven aan de Engelse voetbalbond en de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geschorste makelaar

Een van de zaakwaarnemers die aan het woord komt, is Pino Pagliara, een Italiaan die voor vijf jaar is geschorst voor matchfixing. Hij noemt zonder pardon de namen van voetbaltrainers die er geen moeite mee hebben geld ‘onder de tafel’ te ontvangen. Pagliara’s zakenpartner Dax Price en Scott McGarvey, een voormalige speler van Manchester United die nu spelersmakelaar is, lieten zich tevens openhartig uit tegenover de undercoverjournalisten. Ze noemden vaak dezelfde namen als Pagliara.

Bondscoach

Ook bondscoach Sam Allardyce werd door diezelfde undercover journalisten betrapt op straffe uitspraken: hij lachte onder meer zijn voorganger Roy Hodgson uit, legde de journalisten uit hoe ze de internationale transferregels konden omzeilen en bedong 400.000 pond (zo’n 462.000 euro) voor zijn adviezen en tips.

De Engelse voetbalbond (FA) noemde het gedrag van Allardyce “een Engelse manager onwaardig” en besliste de bondscoach daarom na amper 67 dagen en één interland te ontslaan. Gareth Southgate zal de komende vier wedstrijden (Malta, Slovenië, Schotland en Spanje) het roer tijdelijk overnemen. Intussen gaat de FA op zoek naar een nieuwe bondscoach.

© AP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer