Foto door Erik Witsoe via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Erik Witsoe via Unsplash

10.000 stappen per dag maken je niet gezonder

Wie gezond in het leven staat, zet elke dag 10.000 stappen. Die gezondheidsaanbeveling zit in ons brein ingekapseld, maar klopt dat wel? Nee, zegt Public Health England (PHE), het Britse equivalent van de FOD Volksgezondheid. Volgens een nieuwe studie zouden 10.000 dagelijks stappen niet voor iedereen het juiste antwoord zijn. 

9 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Neen maar ze zetten je wel aan het denken wat je aan het doen zijt. dit wil natuurlijk niet zeggen dat je rond de pot moet draaien zoals de politici.
  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    Er moeten stappentellers verkocht worden zulle!dikke zever
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    Luister niet naar zulk gezever, luister naar uw eigen lichaam. Wat zal het volgende onderzoek weer uitwijzen !!!
  • Rudy Fosselle

    6 jaar geleden
    Nergens Nico wordt in dit artikel sporten of bewegen als overbodig afgeschilderd. Het neemt wel gezondheidshypes (en meestal de hysterie om ze te volgen) op de korrel. In dit geval de obligate 10.000 stappen. Als ik sommige sporters zie rennen (strompelen) in het park dan denk ik: 'dit kan niet gezond zijn'. Mijn 150 minuten bewegen haal ik met gemak en ik voel me er kiplekker mee
  • Maxim Maddy

    6 jaar geleden
    De term 10000-stappen is overgenomen door de mensen en is zo bekendheid gaan krijgen en heeft geen wetenschappelijke betekenis. In de jaren 1960 heeft een Japans bedrijf een stappenteller uitgebracht om mensen te motiveren meer te bewegen. Dat ding heette 'mampo-kei' wat vertaald kan worden als 10000-stappen. Ik denk dat bewegen en reglematig gespreid over een dag belangrijker is dan het aantal stappen.