Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © iStock

"Helft Vlamingen wil parkeerplaatsen opgeven voor breder fietspad"

Als Vlamingen moeten kiezen tussen het behouden van een parkeerplaats voor een auto of een breder fietspad, kiest ongeveer de helft (49 procent) voor het fietspad en de andere helft (51 procent) voor de parkeerplek. Dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 1.000 Vlamingen door Fietsberaad, het Vlaamse kenniscentrum voor fietsbeleid.

70 reacties

  • Ronald Van Beneden

    6 jaar geleden
    Als ze het maar niet doen voor hun deur. En aan mij vragen ze ook nooit iets. Volgens mij zijn de meeste drukkingsgroepen meester in het maken van fake news of ze roepen zo hard dat men het zelfs geloofd in Brussel en dus geen rekening houdt met de stilzwijgende meerderheid.
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    das raar, aan mij word “nooit” iets gevraagd...... ik behoor tot die “andere helft” zoals mijn buur, zijn buur, zijn buur, zijn buur, zijn buur, zijn buur, zijn buur, zijn buur, zijn buur.......
  • chelle db

    6 jaar geleden
    De helft, laat me niet lachen, een vijfde misschien ja. Enkel zij die daadwerkelijk fietsen en dat is zeker niet de helft! En dan nog moeten àl die fietsers ook daadwerkelijk liever hun parkeerplaats in rook zien opgaan voor een fietspad... Denk het niet, tenslotte is de auto nog altijd vervoermiddel nummer 1 voor de meeste Belgen. Fietsen is leuk als het mooi weer is en als je niet te ver moet rijden. Blijf realistisch aub.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Ze doen maar. Ik heb een dubbele garage en nog plaats op de oprit voor de wagens van de kinderen.
  • K Wiebus

    6 jaar geleden
    Als er een helft is die dit wil denk er dan ook aan dat er een helft is die dit niet wil !!! Laat anders de fietsers ook maar wegentaks betalen !!!