© JCr / vrs

Sint-Truiden moet opnieuw schadevergoeding betalen

Het OCMW van Sint-Truiden gaat de aannemer van zijn eigen rusthuis bijna 400.000 euro schadevergoeding betalen omdat die niet heeft kunnen doorwerken. Stad en aannemer willen hierover een zogenaamde ‘dading’ sluiten. In juni betaalde de stad ook al 1 miljoen euro schadevergoeding aan de aannemer van de Grote Markt.

Liliana CASAGRANDE/Jozef CROUGHS

De aannemer van rusthuis Villa Rosa vraagt een schadevergoeding om min of meer dezelfde reden als die van de Grote Markt: hij heeft niet kunnen doorwerken en moest intussen wel machines en personeel betalen. De stad had de werken stilgelegd omdat er grote problemen opdoken bij de waterhuishouding. “We wilden geen risico nemen”, zegt OCMW-voorzitter Pascal Monette (Open Vld). “Daarom hebben we een nieuw studiebureau aangesteld en de werken onderbroken.” In een rechtszaak heeft de OCMW-voorzitter niet veel zin. “Dat kan wel 20 jaar duren. Bovendien moeten we dan zo lang advocaten betalen.”

Jelle Engelbosch van de N-VA-oppositie begrijpt er niets van. “Die schadevergoedingen kosten de stad al bijna 1,5 miljoen euro .”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer