Boris Roessler/dpa
Volledig scherm
© Boris Roessler/dpa

"Lufthansa-topman gooit op verkeerde moment olie op het vuur"

De vakbonden bij Brussels Airlines betreuren de timing van de uitspraken van Lufthansa-topman Carsten Spohr over de staking van de piloten vorige maand in Brussel. "We hebben nood aan sereniteit en rust, niet aan olie op het vuur", is de teneur aan vakbondszijde. De bonden herhalen hun vraag naar duidelijkheid over de toekomst van Brussels Airlines binnen Lufthansa en zijn Eurowings-filiaal.

12 reacties

  • victor vandesande

    6 jaar geleden
    Die van de vakbond begrijpen blijlbaar iet dat Spohr wel de eindbeslissingen neemt.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    De waarheid mag gezegd worden. Ze mogen al blij zijn dat Lufthansa hun Brussel Airlines overgenomen heeft. Maar blijkbaar willen de vakbonden helemaal niet meer werken. Meer loon, sneller pensioen, minder werken,...waar blijven ze het toch halen?
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Duitsers vergeten zoiets niet, vroeg of laat presenteren ze je de rekening.
  • Otto-Jan Rongewaard

    6 jaar geleden
    In de commentaren lees ik hier dat de vakbonden de oorzaak zijn van de faling van Sabena en ook aan de bron van de faling van Brussels Airlines liggen. Wat we hierbij vergeten is dat het spreken over sluitingen telkens begint NADAT de maatschappijen gekocht werden door grotere spelers, die alle geld uit de maatschappijen halen in de vorm van dividend om tenslotte het failliet aan te vragen.
  • Wim Verjoosen

    6 jaar geleden
    Maximus: volgens jou moet een bedrijf dus verlies maken of anders zijn het waanzinnige kapitalisten. Dat zulk bedrijf dan niet lang zal bestaan en dan iedereen zijn job verliest raakt waarschijnlijk je koude kleren niet.