© BELGA

Nieuwe club Lierse Kempenzonen stelt zich voor: “Stap voor stap willen we terug naar eerste klasse”

In Grobbendonk stelde Lierse Kempenzonen zich voor, de club die is opgericht na het faillissement van het ‘oude’ Lierse, en op basis van een samenwerking tussen de nieuwe eigenaar-voorzitter en Oosterzonen. “Stap voor stap willen we terug naar eerste klasse”, zegt sterke man Luc Van Thillo. “KSK Lierse Kempenzonen is trouwens een werknaam. Omdat we op het Lisp spelen, zullen we snel opnieuw ‘Lierse’ zijn. Wij reiken de andere nieuwe club Lyra-Lierse trouwens de hand.”

pego

De nieuwe club, die nog het fiat van de Belgische Voetbalbond moet krijgen, zal op het Lisp spelen in eerste amateurklasse. Herwig Van Lommel, Luc Van Thillo, Frank Janssen - de advocaat van Oosterzonen- en Stefan Van Lommel spraken de pers toe in Grobbendonk.

© BELGA

“Wij streven vier kernwaarden na voor het nieuwe Lierse”, zegt sterke man en eigenaar Luc Van Thillo: “Kempense nuchterheid, nadruk op de jeugd, lokale verankering en het ‘plezierke’ terugbrengen. We zullen de kern van Oosterzonen aanvullen met profspelers. Zonder ‘zotte dingen’ te doen willen we stap voor stap opnieuw naar 1B en later ooit hopelijk terug naar 1A, waar een traditieclub als Lierse thuishoort. Maar nogmaals, we gaan onze tijd nemen, leggen onszelf geen druk op.”

© BELGA

Wat het andere initiatief betreft, de samenwerking ‘Lyra-Lierse’ die in Berlaar zal spelen, is Van Thillo nuchter: “Ik heb ze benaderd en ik reik ze de hand. De deur staat open voor gesprekken om samen te werken. Ik heb me tegenover hen ook geëxcuseerd voor de niet-communicatie maar ik wilde eerst de deal met Maged Samy in alle stilte afronden.”

De nieuwe club installeert een zeer beperkt bestuur: Luc Van Thillo, Herwig en Stefan Van Lommel van ex-Oosterzonen. “En nog een CEO voor de dagelijkse leiding, waar we nu gesprekken mee voeren. Dat gaat iemand nieuw zijn, die niet uit het oude Lierse komt, want ik wil op dat vlak toch duidelijk breken met het verleden. Naast dat beperkte bestuur gaan we werken met een adviesorgaan, waarin alle geledingen van de club vertegenwoordigd zullen zijn: medewerkers, fans, businesspartners.”

© BELGA

MEER OVER Lagere reeksen

Meer sportnieuws