Koningin Mathilde sprak vandaag op de openingsceremonie van de European Development Days, een tweedaagse bijeenkomst rond ontwikkeling, die de Europese Commissie jaarlijks organiseert.
Volledig scherm
Koningin Mathilde sprak vandaag op de openingsceremonie van de European Development Days, een tweedaagse bijeenkomst rond ontwikkeling, die de Europese Commissie jaarlijks organiseert. © Photo News

Koningin Mathilde pleit ervoor om strijd voor gelijke kansen voor vrouwen op te drijven

Koningin Mathilde pleit ervoor om de strijd voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen op te drijven. Mathilde is speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties (VN) voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Ze sprak vandaag op de openingsceremonie van de European Development Days, een tweedaagse bijeenkomst rond ontwikkeling, die de Europese Commissie jaarlijks organiseert. 

5 reacties

  • Jan Baroen

    6 jaar geleden
    Gelijke rechten en kansen voor man en vrouw zijn inderdaad belangrijk. Daarom dat ik het niet begrijp waarom weduwen een stuk van het pensioen van de overleden man krijgen en de weduwnaren totaal niets krijgen als hun vrouw overlijdt.
  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    Gelijke kansen heeft zij niet nodig. Gans het Koninklijk circus “krijgt alles” zonder kansen. Scheinheilige profiteurs.
  • Rita Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Mathilde is m.i. niet de juiste persoon om voor dergelijke zaken op te komen. Weinig geloofwaardig !
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Ik wil als man ook gelijke kansen aan de kassa. Hoe weinig de kassiersters vragen naar de klantenkaart, kortingskaart, spaarkaart... bij mannen... Hoe lang mannen moeten wachten op hulp door hen... (tot het onze beurt is, dan gaat het afrekenen pijlsnel...). Gelijke kansen... voor alle sekses.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Sa Majesté? Zij kan het weten wat opdrijven van kansen zijn. Zij is een ervaringsdeskundige.