Een oplaadparkeerplaats voor elektrische auto's in de Duitse stad Essen.
Volledig scherm
Een oplaadparkeerplaats voor elektrische auto's in de Duitse stad Essen. © REUTERS

"Elektrische auto's zijn voor veel Europeanen gewoonweg niet te betalen"

Het Europees Parlement stemt volgende maand over toekomstige CO2-doelen voor auto's. In aanloop van de stemming roert de Europese brancheorganisatie ACEA zich in het debat: "Elektrische auto's zijn voor veel Europeanen gewoonweg niet te betalen."

66 reacties

  • Kurt Maes

    6 jaar geleden
    Rijbereik dat gemakkelijk 300 Km overscheid ....niet iedereen kan een Tesla van 100.000 euro kopen . Als je de 140 Km range haald met een betaalbare EV ben je goed gelukt .....misschien als je constant aan 60 km/h rijdt raak je verder dan 200 Km.......
  • Thomas Delaet

    6 jaar geleden
    Dat is dagelijkse kost. Politiekers die het beleid bepalen denken verkeerdelijk dat Jan Modaal evenveel verdient als zijzelf. Ze denken dat iedereen 10.000 euro netto per maand verdient. Daarom ook dat ze Europa volsteken met gelukszoekers, want als de boel hier in de fik staat kunnen die politiekers met al hun geld een nieuw leven opbouw in Australië. Jan Modaal zal onthoofd worden door de geïmporteerd koppensnellers.
  • Louis Benasque

    6 jaar geleden
    Inderdaad Geert Vaelen, ik rij met een compacte Peugeot Boxer L1H1 camper met diesel Euro 6. Probeer maar eens met een elektrische camper in afgelegen streken van Spanje rond te toeren. In tegenstelling wat sommigen beweren is het nog altijd toegestaan een reserve jerrycan met diesel aan boord te hebben voor het geval de brandstofmeter in het rood komt.
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Ook al staan er 100 laadpalen per kilometer, ik kan niks doen met zo'n elektrische auto. Ga eens met de caravan op reis naar Italie. Dan sta je elke 50-100km enkele uren stil om die batterij op te laden. Het op en af rijden alleen is al de helft van je vakantietijd. En speciaal voor zo'n reis een auto huren met benzine, da's ook te gek he.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    dat de auto's van de toekomst niet meer te betalen worden door de gewone mens is de bedoeling. Dan hebben zij, die macht en geld hebben meer plaats.