Een F-35.
Volledig scherm
Een F-35. © AFP

De Crem: "Britten hadden wellicht goede reden om voor F-35 te kiezen"

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) wijst in een opiniestuk op zijn website op de aankoop van 48 F-35-gevechtsvliegtuigen door de Britse regering. "Wellicht hebben de Britten goede redenen om naast hun vierde generatie Eurofighters tevens over JSF-toestellen te beschikken." 

16 reacties

  • Walter Thomassetti

    6 jaar geleden
    De Crem vergelijkt appelen met peren. Het toestel dat door de Britten werd aangekocht is een vtol toestel vergelijkbaar met hun vroegere Harrier. Volgens mij is de Typhoon de beste aankoop. Stukken goedkoper en stukken beter.
  • willy wittesaele

    6 jaar geleden
    Patrick Van Lersberghe heeft gelijk. Engeland koopt de F35-B versie om te kunnen opereren vanaf hun vliegdekschepen. En hiervoor zijn er geen alternatieven. Onze luchtmacht wil de basis F-35 waarvoor er wel alternatieven zijn.
  • Pepijn Dever

    6 jaar geleden
    Jose Van Hauwaert, In Syrië hebben de Russen nog nooit de Israelis "gepaint" op hun radar hoor, alleen de Syrische radars zijn er actief....toch hebben ze van boven Libanon geschoten en niet Syrië binnengevlogen.
  • Ria Lambrechts

    6 jaar geleden
    Wij hebben geen luchtmacht nodig. Eerst hebben ze alle buitenlandse kazerne's gesloten, 43A Brakel, Soest, Ludensheid, ... de beste bescherming ver van onze grens maar voor ons land, ze hebben alle materiaal weggegooid en of verkocht aan de hoogste bieder, ze hebben de dienstplicht afgeschaft en ons leger ingekort, de Zeemacht zo ver mogelijk afgebouwd en nu gaan ze wat vliegtuigjes kopen, met het geld dat ze uit de pensioenkas gepikt hebben.
  • René Van den Langenbergh

    6 jaar geleden
    Ik ga volledig akkoord met Ramon Simon. De SAAB Gripen heeft zijn degelijkheid al méér dan bewezen én is bovendien de helft goedkoper dan de F-35. In het kader van NAVO-verbintenissen zou deze keuze de meest logische zijn. De Gripen is namelijk compatibel met alle NAVO-systemen. Ook al heeft Saab zich terug getrokken zou ik deze keuze zeker overwegen als regering.