Eric Harris (links) en Dylan Klebold tijdens de beruchte 'school shooting' in 1999 op Columbine High School in de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Eric Harris (links) en Dylan Klebold tijdens de beruchte 'school shooting' in 1999 op Columbine High School in de Verenigde Staten. © AP

"Paniekschopperij waar we heel ver van weg moeten blijven": Nederlandse school simuleert schietpartij om leerlingen te trainen

Het Alfa-college in het Nederlandse Hoogeveen gaat volgende week een 'school shooting' oefenen in het gebouw. De school wil leerlingen trainen hoe ze moeten reageren op dergelijk geweld. De Algemene Onderwijsbond (AOb) is verbijsterd over de oefening, terwijl de politie ze juist toejuicht.

5 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Zijn er eigenlijk wel brandoefeningen, EHBO, hartmassage, enz.?
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Ja, geef de kinderen maar ideeën.. politiek onzin kent geen grenzen meer. Nationalisme ten koste van je natie, noemen we dat nationalisme tegenwoordig... wie heeft nog terroristen nodig met zulke politiek..
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Nederland heeft blijkbaar door in wat voor situatie hun land verzeild is geraakt. Is dat nu paniekschopperij, hopelijk wel, maar ik zou er niet op zweren.
  • Jakke Troost

    6 jaar geleden
    Ook potentiële aanvallers kunnen zich beter voorbereiden na zulke simulaties.
  • Adam Langerson

    6 jaar geleden
    Prachtig initiatief. Altijd een stapje voor die Nederlanders...Slim. In Belgie moet het eerst serieus foutlopen voordat men begint te denken...en dan duurt het nog jaaaaren eer er (misschien) iets veranderd.