Hackers hebben op 26 oktober vorig jaar de e-mailadressen en gecodeerde wachtwoorden buitgemaakt van meer dan 92 miljoen gebruikers van de genealogie-website MyHeritage.
Volledig scherm
Hackers hebben op 26 oktober vorig jaar de e-mailadressen en gecodeerde wachtwoorden buitgemaakt van meer dan 92 miljoen gebruikers van de genealogie-website MyHeritage. © Thinkstock

Hackers stelen 92 miljoen e-mailadressen van populaire site waar mensen hun DNA laten analyseren

Hackers hebben op 26 oktober vorig jaar de e-mailadressen en gecodeerde wachtwoorden buitgemaakt van meer dan 92 miljoen gebruikers van de genealogie-website MyHeritage. Volgens het Israëlische bedrijf vond een externe veiligheidsonderzoeker de gegevens onlangs ergens op een privéserver.

6 reacties

  • willy van der Wijk

    6 jaar geleden
    92 miljoen ? moet je tijd voor hebben om tijd te verspelen.
  • Tom De Bondt

    6 jaar geleden
    @Geraldine Valdez: een hash is per definitie onomkeerbaar (zoek bv. maar via wikipedia). Je kan uiteraard wel controleren of een paswoord correct is door daarvan de hash te berekenen en die hash dan te vergelijken met de bewaarde hash. Zo kan je bv. brute force wel verschillende paswoorden proberen (of verschillende combinaties op voorhand opslaan), maar zomaar van een hash naar een paswoord gaan is onmogelijk.
  • Marnick L'Eau

    6 jaar geleden
    @geraldine zo eenvoudig is dat niet. er zijn lange lijsten van voorberekende hashes van bepaalde combinaties van paswoord, algoritme, en iteraties... maar zoals je wel kan raden, met de miljoenen mogelijke wachtwoorden maal iteraties van 1 tot 1 miljoen maal 3 dozijn algoritmes, zijn die lijsten een druppel in de oceaan.
  • jimmy nuyts

    6 jaar geleden
    bij ren hash is er net geen dehash. dat heb je enkel bij encryptie. bij hashing gaat er net informatie verloren waardoor je het originele niet terug kunt berekenen, zelfs als je de hashfunctie kent. maar er bestaat wel zoiets als een hash-collition die met brute aanpak (goei alles eens door die functie tot je hetzelfde resultaat krijgt) kan gedaan worden, en dat kan meestal versneld worden mbv rainbowtables.
  • Geraldine Valdez

    6 jaar geleden
    voor elke hash is er een dehash... dus code is wel terug te rekenen.