De Lijn investeert ruim 64 miljoen euro in de nieuwe bussen. De eerste nieuwe voertuigen zullen in het najaar van volgend jaar in gebruik genomen worden.
Volledig scherm
De Lijn investeert ruim 64 miljoen euro in de nieuwe bussen. De eerste nieuwe voertuigen zullen in het najaar van volgend jaar in gebruik genomen worden. © Ponsaerts

De Lijn bestelt 182 bussen bij Vlaamse busbouwers

De Vlaamse busbouwers VDL uit Roeselare en Van Hool uit Koningshooikt hebben een groot order van De Lijn in de wacht gesleept voor 182 nieuwe bussen. Daarvan zullen er 120 hybride zijn en zeven volledig elektrisch. Voor het laatst bestelt de vervoersmaatschappij ook dieselbussen: 55 stuks. 

23 reacties

  • Alan Janssen

    6 jaar geleden
    De grootste hybride vloot van de benelux.... tja in nederland wordt massaal vol- electrisch gekocht bij moederbedrijf vdl eindhoven, daar slaan ze de tussenstap naar hybride gewoon over....
  • jos dedecker

    6 jaar geleden
    Hoe komt men er bij dat VDL een Vlaams bedrijf zou zijn? VDL is 100% Nederlands.
  • censor

    6 jaar geleden
    Dit was weer een kans om propere bussen te maken, maar neen, welke belangen speelden nu weer een rol. Weyts is soms ook niet goed wijs of in staat vooruit te denken, zijn ratio laat steken vallen. Elektrisch is de norm vandaag, maar niet voor fenomeen Weyts, weeral een kromme beslissing...de zoveelste in rij.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Hopelijk krijgen de lijnen 420 en 427 dan eens een propere bus!!!
  • Marinka Dumon

    6 jaar geleden
    Hehe, goede zaak dat de bussen hier gebouwd worden. Gelieve wèl de onderdelen beter te monteren zodat er geen platen meer op de reizigers hun hoofd donderen.