© RR

© joris herregods

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Axel Daeseleire duikt in louche wereldhandel

Axel Daeseleire (49) bijt zich vast in de wereld van de schimmige internationale trafiek. Hij doet dat voor een nieuw programma op Vier, gemaakt door Het Nieuwshuis van Eric Goens. Axel zoekt de grenzen op van ethische en maatschappelijke kwesties in een programma dat zich “in de schemerzone van de legaliteit” bevindt.

bpr, tdl

Wie internationale trafiek zegt, denkt aan heel veel dingen: verdovende middelen, kunst, zeldzame dieren en ivoor, wapens, organen, namaak, luxegoederen en zelfs slavernij. In die trafiek gaat Axel Daeseleire zijn tanden zetten, in welke specifieke domeinen is nog geheim. Volgens tv-maker Eric Goens, die de komende twee jaar twee programma’s zal maken met Daeseleire, geldt trafiek voor “alles wat te koop en verhandelbaar is”.

Toch hoeven we niet meteen te denken dat Axel Daeseleire kilo’s cocaïne door de Antwerpse haven zal proberen loodsen: “Met drugs gaan we ons niet bezighouden, maar tegelijk mag ook wel duidelijk zijn dat we het hier niet over de aankoop van bloembollen hebben. Het zit altijd wel in de schemerzone van de legaliteit, want niet wil zeggen dat wij ons met criminele activiteiten gaan bezighouden.”

De opnames van het nieuwe programma zijn al gestart. Het zou in het voorjaar van 2019 op Vier te zien zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER