Koeien worden naar de slacht gebracht. Nadat vorig jaar wantoestanden aan het licht waren gekomen, onder meer in een slachthuis in Tielt, beval Weyts een doorlichting van de slachthuizen. Die werd vanochtend voorgesteld in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
Koeien worden naar de slacht gebracht. Nadat vorig jaar wantoestanden aan het licht waren gekomen, onder meer in een slachthuis in Tielt, beval Weyts een doorlichting van de slachthuizen. Die werd vanochtend voorgesteld in het Vlaams parlement. © BELGA

Onafhankelijk onderzoek concludeert: slachthuizen schieten tekort

De Vlaamse runderslachthuizen moeten een tandje bijsteken. Dat blijkt uit de doorlichting die Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) beval na de wantoestanden in het slachthuis in Tielt. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.

13 reacties

  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    De manier waarop we met dieren omgaan zal voor de Gaias van deze wereld nooit goed genoeg zijn aangezien zij alle gebruik van dieren door de mens willen verbieden. Dierenrechten zijn ook big business: in 2016 bedroeg het eigen vermogen van Gaia VZW bijna 2.000.000 euro + een vastgoedimperium door testamentschenkingen!!
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Zelfs voor een kapotte lamp in een slachthuis zouden pv's opgesteld worden,maar aan het onverdoofd slachten durft niemand zijn handen verbranden,ook de hardroepers niet!
  • maarten vissers

    6 jaar geleden
    Eerst het halal slachten verbieden dan pas heeft men recht van spreken bende hypocrieten
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    minder dieren kweken en enkel bio zo moeten minder slachten want minder kort leven
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Samen met mij stopten meerdere mensen met nog vlees te eten.De vleesindustrie is een maffieuze praktijk geworden.