© REUTERS

Nadal verliest eerst set sinds 2015, maar wedstrijd onderbroken door regen, Sharapova stelt teleur en is uitgeschakeld op Roland Garros

De Spaanse Garbine Muguruza (WTA 3) heeft zich vlot geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. De 24-jarige Spaanse zette de 31-jarige Russische Maria Sharapova (WTA 30) opzij in twee sets: 6-2 en 6-1. Ook ’s werelds nummer één Simona Halep wist zich te plaatsen voor de halve finales na een overwinning tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA 12) in drie sets: 6-7 (2/7), 6-3 en 6-2.

vml

Halep versloeg Angelique Kerber (WTA 12) in drie sets: 6-7 (2/7), 6-3 en 6-2. De wedstrijd duurde twee uur en zestien minuten. In de achtste finales schakelde Halep onze landgenote Elise Mertens (WTA 16) uit).

Vorig jaar stond de 26-jarige Halep nog in de finale van Roland Garros, maar toen werd ze geklopt door de Letse Jelena Ostapenko. Ook in 2014 verloor Halep de finale in Parijs, toen was de Russin Maria Sharapova dan weer te sterk. De Roemeense nummer een stond in haar carrière al vijf keer in de finale van een grandslamtoernooi, maar kon er nog geen een winnen.

© Photo News

Muguruza tegenstandster van Halep

De 30-jarige Kerber, die in 2016 de Australian Open en de US Open won, werd vorig jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld op Roland Garros door de Russin Ekaterina Makarova. Dit jaar deed ze in Parijs even goed als in 2012. Toen ging de Duitse er in de kwartfinales uit tegen de Italiaanse Sara Errani. Kerber wordt gecoacht door de Belg Wim Fissette.

In de halve finales neemt Halep het op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 3). Die versloeg eerder op de dag de Russin Maria Sharapova (WTA 30) in twee sets met 6-2 en 6-1. Het wordt de zesde ontmoeting tussen Halep en Muguruza. In de vorige vijf duels trok Muguruza vier keer aan het langste eind, Halep won slechts een keer.

Sharapova ten onder

De 24-jarige Muguruza won dit seizoen nog maar een WTA-toernooi, in het Mexicaanse Monterrey. In 2017 was ze wel de sterkste op Wimbledon en een jaar daarvoor pakte ze de eindzege op Roland Garros. Vorig jaar strandde Muguruza in de achtste finales in Parijs tegen de Française Kristina Mladenovic.

De 31-jarige Sharapova trad voor het eerst sinds 2015 weer aan op Roland Garros. In 2016 zat de Russin een dopingschorsing uit en vorig jaar kreeg Sharapova geen wildcard voor het tweede grandslamtoernooi van het seizoen, omdat ze te ver was weggezakt op de WTA-ranking. In 2012 en 2014 pakte Sharapova de eindzege op het Parijse gravel.

© REUTERS

Muguruza speelt in haar halve finale tegen de winnares van de kwartfinale tussen Angelique Kerber (WTA-12) en Simona Halep (WTA-1).

Volg de kwartfinale tussen Kerber en Halep hier LIVE!

Regen is spelbreker, kwartfinales worden donderdag voortgezet

De laatste twee kwartfinales bij de mannen op Roland Garros zijn woensdagavond stopgezet wegens regen en worden donderdag hervat. Titelverdediger Rafael Nadal (ATP 1) staat verrassend een set achter tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 12).

Schwartzman won de eerste set met 6-4, maar in de tweede set leidt Nadal met 3-5 op zijn eigen opslag. Doordat Schwartzman de eerste set pakte, verloor Nadal voor het eerst sinds 2015 een set op Roland Garros. De laatste keer dat de Spanjaard een set verloor in Parijs was tijdens zijn nederlaag in de kwartfinales tegen de Serviër Novak Djokovic. Toen werd het 7-5, 6-3 en 6-1 voor Djokovic.

Daarna won Nadal maar liefst 37 opeenvolgende sets op Roland Garros. En zo blijft het record op naam staan van de Zweed Björn Borg. Hij won 41 opeenvolgende sets op Roland Garros tussen 1979 en 1981.

Ook de kwartfinale tussen de Kroaat Marin Cilic (ATP 4) en de Argentijn Juan-Martin Del Potro werd stilgelegd (ATP 6). Zij gingen de kleedkamers binnen bij 6-6 (5/5) in de eerste set.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer