© rr

Firma Storm vraagt omgevingsvergunning aan voor twee windturbines naast E34

De firma Storm heeft nu effectief een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van twee windturbines naast de E34 in Zoersel. De periode van het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 29 juni. Het openbaar onderzoek begon op 30 mei.

Kristin Matthyssen

De twee gele borden met de vergunningsaanvraag stonden eerst zo afgelegen aan Den Haan dat niemand ze zag, maar werden nu toch zichtbaarder geplaatst. Naast de twee turbines voor het opwekken van elektriciteit wordt ook de bouw van een middenspanningscabine, het plaatsen van twee transformatoren en bronbemaling aangevraagd.

Tijdens de infomarkten die Storm begin dit jaar in Pulderbos en Zoersel hield, was er sprake van een maximale tiphoogte van 200 meter en een maximale rotordiameter van 126 meter. Belgocontrol, het autonoom overheidsbedrijf dat belast is met de luchtverkeersleiding, zou nu in zijn advies een maximale tiphoogte van 140 meter vragen. “Niet voor het voormalig NAVO-vliegveld, want daarover geeft Defensie advies, maar ten opzichte van de luchthaven van Deurne”, bevestigt Dominique Dehaene van Belgcocontrol.

Geïnteresseerden kunnen tot en met 29 juni het dossier inkijken in het gemeentehuis van Zoersel en eventuele bezwaren of suggesties kenbaar maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER