iStock
Volledig scherm
© iStock

Water tussen vakbonden en werkgevers over zware beroepen erg diep: onenigheid over zo goed als alles

Zware beroepenVakbonden en werkgevers hebben een verdeeld advies verstrekt over het wetsontwerp rond de zware beroepen in de privésector. Dat is gebleken na overleg in het beheerscomité van de federale pensioendienst. Over één iets zijn ze het wel eens: een lijst met zware beroepen zoals in de publieke sector is onwerkbaar. Ze vragen de regering om ook met criteria te mogen werken.

56 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Alleen de jokke van de nva is niet te lui om te werken, alhoewel in een eerdere reactie hij pas op pensioen gegaan was in Antwerpen .Heeft iedereen dat gehoord ? Alleen bij de nva wordt er gewerkt al de rest zijn profiteurs , gehoord ? Maar wie gelooft die nva nog ?
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Nooit in de privé gewerkt hé Gino Denil ge zou ogen trekken.Als ik die ambtenaren bezig zie te lui om verder te gaan.Zij alleen hebben zwaar werk en gij zult het aller zwaarste wel hebben.Want de hele dag uw corrupte linkse correcte partij verdedigen die niks anders doen dan liegen en stelen van de armsten moet zwaar zijn.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Alle dagen naar het gezever van de vakbonden moeten luisteren geeft ook een zwaar beroep.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Aangezien er toch maar 20% in de privé toegevoegde waarde creëren, de rest is toch ook dienstensector, kunnen al die anderen toch meteen op pensioen. Het wordt een besparing. Want een pensioen is lager dan een loon. Bovendien moet al die vrije tijd een boost geven aan de interne economie. Want terwijl je werkt kan je niet consumeren. Vorig jaar merkte je al het effect van het langer werken. En was er geen groei meer in de gezinsbestedingen. Gewoon geen tijd meer om het geld uit te geven.
  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    De gelduier van de staat is leeggemolken.