Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Melania Trump verschijnt opnieuw naast echtgenoot Donald: "Het gaat zeer goed met haar"

Melania verscheen vanavond opnieuw aan de zijde van Trump.Beeld EPA

Na weken van afwezigheid en speculatie is ze vandaag voor het eerst weer in het openbaar verschenen. First lady Melania Trump zat naast echtgenoot Donald tijdens een bijeenkomst van de nationale rampenbestrijdingsorganisatie FEMA. "Het gaat zeer goed met Melania Trump", zei Donald eerder al op Twitter De Amerikaanse president verwees alle speculaties over zijn vrouw naar de prullenmand en lanceerde nog maar eens een aanval tegen de media.

De 48-jarige echtgenote van Trump onderging op 14 mei een nieroperatie en werd vijf dagen later uit het ziekenhuis ontslagen. Het bleef sindsdien echter zeer stil rond de First Lady. Eergisteren verscheen ze na 25 dagen afwezigheid opnieuw in het openbaar: samen met haar man ontving ze nabestaanden van overleden soldaten. 

Vandaag was haar eerst publieke optreden. Zelf zei ze niets, maar Trump verklaarde wel dat het "geweldig met haar gaat". "Ze heeft het eventjes lastig gehad, maar het gaat geweldig met haar. We zijn zo trots op haar. Ze doet het geweldig als first lady. De mensen houden van je, bedankt, schat."

Eerder raakte bekend dat de voormalige mannequin Trump niet zal vergezellen naar de G7-top eind deze week in Canada. De historische topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, volgende week in Singapore, zal ze ook aan zich voorbij laten gaan.

Twitter bericht wordt geladen...

"De 'fake news'-media zijn zo onrechtvaardig en boosaardig geweest tegenover mijn vrouw en onze fantastische First Lady, Melania", twitterde de president. "Tijdens haar genezing na een operatie hebben ze alles naar voren geschoven: een bijna-dood, plastische chirurgie, ze had het Witte Huis (en mij) verlaten voor New York of Virginia. Ja, ze zou zelfs het slachtoffer geweest zijn van misbruik. Allemaal fake, het gaat zeer goed met haar."

"Vier journalisten hebben Melania vorige week in het Witte Huis gezien. Dat hebben ze echter nooit geschreven, want dan waren al hun verzinsels om zeep. Fake nieuws is echt slecht."

Twitter bericht wordt geladen...

Melania Trump verschijnt opnieuw naast echtgenoot Donald: "Het gaat zeer goed met haar"
Beeld Photo News