Een man bedelt terwijl hij voor een uitzendbureau zit. De foto werd genomen in Nieuw-Zeeland. In Vlaanderen zijn er zo'n 18.000 werkzoekenden van wie de VDAB denkt ze geen kans maken op een job in de reguliere economie.
Volledig scherm
Een man bedelt terwijl hij voor een uitzendbureau zit. De foto werd genomen in Nieuw-Zeeland. In Vlaanderen zijn er zo'n 18.000 werkzoekenden van wie de VDAB denkt ze geen kans maken op een job in de reguliere economie. © Photo News

VDAB: een op de tien werkzoekenden niet geschikt voor job in privé

Van de 184.000 Vlaamse werkzoekenden zijn er een kleine 18.000 van wie de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB oordeelt dat ze geen kans maken op een job in de reguliere economie. 

28 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Elite wereld nietwaar krijg dan maar eens zo een kind dat niet voldoet, je zult minder kraaien. Maar 26% stemt voor Nva dus ze zullen geen moeite hebben met een wereld waar alleen de elite telt en de sjoemelaars.
  • Leo Bols

    6 jaar geleden
    VDAB zou beter zijn eigen werking onderzoeken. Ik diende klacht in tegen iemand die adverteert bij hun en mij een contract gaf. Maar mij niet inschreef en geen sociale zekerheid betaalde en mij nog 2,5 maand loon moet. Neen een nieuwe advertentie, zelfs na klacht blijft gewoon staan. De procedure moet eerst de moeilijke weg volgen in plaats van hun regeltje, "klachten hier melden". En daartegen zijn er weer wat mensen de dupe. Sociale inspectie maakt gelukkig wel werk van de klacht...
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Kelly Verlinden, ga jij graag gratis werken?
  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    zochten ze geen cipiers?
  • Jan Roegiers

    6 jaar geleden
    Kelly Verlinden, vrijwilligerswerk is de achteruitgang van de economie. Geen geld verdienen is geen koopkracht hebben.