© BFM

© BFM

© BFM

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Verschillende voertuigen uitgebrand op parking Citroën-garage in Wilrijk

Op de parking van de Citroën-garage op de Boomsesteenweg in Wilrijk zijn de afgelopen nacht verschillende voertuigen uitgebrand. In totaal raakten elf auto’s beschadigd.

doro, dvd

Toen de brandweer rond 3 uur ter plaatse was aan de achterkant van de garage op de Terbekehofdreef, hadden de brandweerlieden veel moeite om op de parking te geraken. “De parking was goed afgesloten. Daarom moesten we een opening maken in de afsluiting door de draad open te knippen”, zegt brandweerwoordvoerder Kristof Geens op Radio 2. “Omdat de wagens erg dicht bij elkaar stonden, kon het vuur zich snel verspreiden. Maar met veel mankracht hebben we de voertuigen uit elkaar geduwd en zo het grootste deel van de wagens van het vuur gered.”

Ondanks het nachtelijke uur was de zwarte rook van ver te zien. De vlammen sloegen hoog uit de brandende auto’s.

Volgens de Antwerpse politie stonden er op de parking een aantal ‘geaccidenteerde’ auto’s, dus auto’s waar eerder een ongeval mee was gebeurd. Mogelijk is de brand ontstaan door een technisch defect in één van die auto’s. En de parking was, zoals de brandweer ook vaststelde, goed afgesloten. “Er kan dus aangenomen worden dat de brand accidenteel is ontstaan”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse lokale politie. “Het valt niet uit te sluiten dat er in de loop van de dag nog schade wordt vastgesteld aan andere wagens die in de buurt stonden.”

Zes auto’s zijn volledig uitgebrand. Vijf andere zijn in meer of mindere mate zwaar beschadigd. Van twee auto’s werd een zijraam ingeslagen om ze te kunnen verplaatsen. Daardoor bleven die voertuigen uiteindelijk gevrijwaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER