Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Photo News / Didier Lebrun

TEST. Meer dan helft kinderen uit zesde leerjaar scoort onvoldoende voor eindtermen Frans. Hoe goed ken jij de Franse taal?

OnderwijsVoor het vak Frans behalen onvoldoende leerlingen in het basisonderwijs de eindtermen voor lezen. De scores voor luisteren zijn iets beter. Dat blijkt uit een peiling van de KU Leuven die Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vandaag heeft bekendgemaakt. De resultaten voor techniek in de eerste graad van het middelbaar onderwijs zijn dan weer positief.

106 reacties

  • marijke deruyck

    6 jaar geleden
    Belgisch minister Crevits eerder, ze blijft de Franstaligen dienen door Nederlandstaligen meertaligheid aan te praten, zodat de Franstaligen alleen (als ze zelf willen, want dat kennen wij Vlamingen ook) een beetje moeite voor Engels moeten doen.
  • Hilde

    6 jaar geleden
    De franstaligen vertikken het om nederlands te leren waarom moeten de vlamingen dan frans leren, kijk maar eens naar de ministerraden de vlamingen moeten alles in het frans zeggen anders verstaan de fransen het niet,dat zijn dan ministers.
  • Marc Van de Velde

    6 jaar geleden
    Gust Goris, ik ken Franstaligen die beter Nederlands spreken dan het gros van de Vlamingen. Toegegeven, dat is niet echt moeilijk, want de meeste Vlamingen kennen geen Nederlands. 99% kent zelfs het verschil niet tussen noemen en heten en tussen haakjes, 'oe noemde gij', is geen Nederlands.
  • Hubert Wouters

    6 jaar geleden
    Engels en Frans zijn de belangrijkste talen.Ondanks der het Nedelands een mooie taal is verstaat men je twee straten verder, manier van spreken, niet meer.
  • Kelly Cappellen

    6 jaar geleden
    Ronald, wat voor een belachelijk onvolwassen opmerking! Door mensen zoals jou word het alleen maar erger en worden de mensen nog dommer!! Normale, verstandige mensen verlagen zich niet door mensen die geen nederlands of frans willen praten. Frans is een hele mooie taal en nog zo mooier als je het tenminste kan praten!!