© Eén

Breekt huisarts in opleiding het vijf jaar oude ‘Blokken’-record?

De recordkoorts houdt aan in Blokken: Ewout Leys (25) neemt vanavond voor de tiende keer deel. De huisarts in opleiding uit Ieper heeft het record van elf deelnames bijna beet.

tdl

Ewout Leys is de man die bijna twee weken geleden de sterk spelende Yannick Kapinga uit Leuven naar huis speelde. Gisteravond won de huisarts in opleiding zijn negende aflevering. Wat er vanavond ook gebeurt: met tien deelnames zit Leys in de top vijf van beste spelers aller tijden, al is dit nog maar het tiende seizoen dat een kandidaat eindeloos verder kan spelen. Als Ewout zijn tiende aflevering overleeft, kan hij morgen het record van elf deelnames verbeteren. Dat is vijf jaar oud en staat op naam van Saar Bossuyt uit Kortrijk. Ewout Leys zal vrijdagavond dan wel moeten winnen én het finalewoord raden.

Een echte quizzer wil hij zichzelf niet noemen, eerder een huis-, tuin- en keukenquizzer. “Ik heb wel altijd een gezonde interesse gehad voor weetjes en ik neem altijd de krant door en de nieuwssites. Maar ik heb geen lijst van achtletterwoorden om mezelf vooruit te helpen in de Blokken-finale.”

Omdat Ewout al in zijn eerste van twee jaar vervolgopleiding als huisarts zit, heeft hij al consultaties met patiënten. “Ik word constant over Blokken aangesproken, de gesprekken tussendoor gaan over bijna niets anders.”

Blokken, Eén, 18.30u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER