De inrit van de Leopold II-tunnel . Inzet: Philippe Pivin (MR), burgemeester van Koekelberg.
Volledig scherm
De inrit van de Leopold II-tunnel . Inzet: Philippe Pivin (MR), burgemeester van Koekelberg. © photo_news - belga

Verkeerscamera's aan Leopold II-tunnel al drie jaar inactief: burgemeester Koekelberg kant zich tegen trajectcontrole

De drie jaar geleden geplaatste snelheidscamera's aan de Brusselse Leopold II-tunnel hebben nog nooit gewerkt. Dat is niet te wijten aan technische problemen, maar aan burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR), meldt de VRT-nieuwsdienst. Hij is gekant tegen trajectcontrole in de tunnel die onder meer door zijn gemeente loopt.

38 reacties

  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Chapeau voor deze Burgemeester.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    in deze tunnel sta je ofwel stil tgv files, ofwel kan je er veilig tegen 90/u rijden. 50/u is eerder automobilisten pesten dan wel iets doen voor veiligheid
  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Hij heeft gelijk en gaat voor een vlotte verkeersdoorstroming ipv het verkeer te stremmen en de files nog langer te maken. En daarbij ,het is toch zuiver geldklopperij.
  • jan piedfort

    6 jaar geleden
    Als deze tunnel door verschillende gemeenten loopt is dit dan geen gewestweg? Wat heeft een burgemeester daar dan in de pap te brokken
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Is deze burgemeester gek? Iedereen weet dat bij een ongeval in een tunnel het verkeer op de ring voor een hele dag stilligt. De kans op een ongeval bij een snelheid van 50km/u is beduidend lager dan bij 70 of 90km/u. Bovendien ontstaan er sneller files bij hoge dan bij lage snelheid. Hoe trager men rijdt hoe korter de tussenafstand en hoe meer auto's er kunnen rijden. Door allen in druk verkeer trager te rijden zal men met zijn allen sneller ter bestemming zijn.