Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V). © BELGA

Groei Belgische economie valt tegen, er komen minder jobs bij dan voorspeld

De Belgische economie groeit minder snel dan elders in Europa. Dat blijkt uit cijfers van het Europees bureau voor statistiek Eurostat. Terwijl de Belgische economie in het eerste kwartaal 0,3 procent groeide tegenover het voorgaande kwartaal, bedroeg de gemiddelde groei in de Europese Unie en de eurozone 0,4 procent. Door dat "tegenvallende eerste kwartaal" stelt het federaal Planbureau ook de groeiverwachtingen voor het gehele jaar bij: van 1,8 procent groei naar 1,6 procent groei. Waardoor er ook minder jobs bij zullen komen dan eerder voorspeld.

165 reacties

  • Marc Puystiens

    6 jaar geleden
    Weten die in brussel niet dat we met een terugval in de economie zitten. We zijn voorbij de top. Geen hoogconjunctuur meer. Dat duurt tegenwoordig geen jaren meer. De crisissen zullen elkaar korter opvolgen en de periodes van hoogconjunctuur zullen almaar korter duren. Goed bezig. het kan anders en beter. Doe de prijzen hier zakken en de buitenlanders komen hier shoppen ipv de belgen naar ginder.
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    Voor de crisis van 2008,moesten we een groei kennen van 2% om “break even” te draaien met inflatie...!!!? We zullen moeten afstappen van het kapitalistisch systeem ...de vraag is ,WIE heeft er de “ballen” voor !
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    De taxshift kost ons 600 miljoen euro .....per jaar! Graag vertellen ze dat de werkloosheid dalende is.Waar ze in alle talen (inclusief Latijn) over zwijgen is het record aantal leefloners (meer dan 140000). Een stijging van 8,4% op 1 jaar tijd. De stijging is het grootst in antwerpen.Daar zit de duurste leefloner van België. Bart De Wever in zijn functie van spookparlementariër.Show (Give) me the money!
  • mich deur

    6 jaar geleden
    Splitsen kost geld, zet alle Waalse zoals Vlaamse zusterpartijen samen MR/OVLD, SP/SPA, CD&v/CDH, Groen/Ecolo, PTB/Pvda en laat iedere burger in België democratisch kiezen zoals een Waal op NVA kan/mag stemmen of een Vlaming kan/mag op MR stemmen.Speciaal voor Willie, Eendracht maakt macht en dit voor alle Belgen en niet voor sommigen wat nu het geval is.
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Helaba Michel en Tommeke Faes N-VA heeft dat eens op tafel gegooid en de rest van de politiekers waren er tegen !!! Maar inderdaad dat moet er Komen ‘ De geldkraan is leeg ! We kunnen ze wel vullen en heel veel zelfs SPLITS. BELGIË