Brecht Vervaeck van Esthio kreeg vanmiddag steun van ouders en schooldirecties.
Volledig scherm
Brecht Vervaeck van Esthio kreeg vanmiddag steun van ouders en schooldirecties. © BELGA

Traiteur mag opnieuw maaltijden leveren aan scholen, ook laatste salmonellatesten negatief

Het traiteurbedrijf Esthio uit Harelbeke mag vanaf morgen opnieuw maaltijden leveren aan scholen. Dat heeft minister van Landbouw Denis Ducarme gezegd in de Kamer na felle kritiek van scholen en ouders. Een aantal directies van wellicht voornamelijk West-Vlaamse scholen voerden deze namiddag om half drie actie aan de gebouwen van het traiteurbedrijf. Ze willen daarmee hun verontwaardiging uiten over het feit dat het bedrijf, anders dan beloofd, toch nog geen warme maaltijden mocht leveren van Ducarme. Die trok gisteravond plots een beslissing van het federaal voedselagentschap FAVV in. Intussen gaat ook een open brief van een betrokken ouder viraal.

164 reacties

  • christel van de perre

    6 jaar geleden
    dorin : als u geen zaak hebt, hou u mond.
  • Jan Corneel

    6 jaar geleden
    Wat mij vooral verbaast in heel deze zaak: zoveel kinderen die blijkbaar thuis geen warm eten krijgen....dus ouders die 's avonds geen warm eten klaar maken...
  • Anne Geerts

    6 jaar geleden
    Thierry Vansweevelt, zeggen dat salmonella niet zo erg is, is er toch wel over. Onze zoon heeft dit als peuter gehad en heeft een week in het ziekenhuis gelegen!
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Geen bewijzen. In de 44 scholen die als gemeenschappelijke factor dit bedrijf hebben,worden 450 kinderen ziek. Geen bewijs? Nee, dit werd opgegeten!
  • Sam Valkenborgs

    6 jaar geleden
    Hoeveel luie ouders die ‘s avonds niet warm willen koken voor hun kinderen. Triestig !!