© atv

Zaakvoerder sportwinkel: “Het was druk, daarom schreef ik snel ‘makakken’ op bestelbon”

Roma-boys, een zaalvoetbalclub uit Borgerhout, heeft klacht ingediend tegen de zaakvoerder van een sportwinkel in Kontich wegens racisme. De man had op een bestelbon voor voetbalshirts het woord ‘makakken’ geschreven, naar eigen zeggen “per ongeluk geschreven in alle drukte”. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

JaTi

Een van de spelers van de Roma-boys ging afgelopen zaterdag naar sportwinkel Nickshop in Kontich om hun nieuwe voetbaltruitjes op te halen. “De zaakvoerder ontving ons vriendelijk”, vertelt Abderahim Zriouil. “Hij zocht naar mijn mail waarmee ik de bestelling had doorgegeven en legde die op de toonbank. Bovenaan was in grote letters in balpen bijgeschreven: ‘makakken’.” De verraste jongeman nam er snel een foto van en verliet de winkel.

Zaakvoerder Pascal Thijs geeft toe dat hij het woord ‘makakken’ op de bestelbon heeft geschreven, maar meent dat dat enkel “als geheugensteuntje” was bedoeld. “Ik doe dat nog wel eens als het druk is”, zegt hij in de krant. “Dan schrijf ik snel ‘Dikke’, ‘Lange’ of ‘Neger’ op een bestelbon om het mij makkelijk te maken. Ik ga mij verontschuldigen bij die mensen. Hoe kan ik dit goedmaken? Met een gratis uitrusting? Geen probleem, zij hoeven hun truitjes niet te betalen. Dit zal mij echt niet meer gebeuren.”

Thijs verontschuldigde zich persoonlijk bij de Roma-boys, maar de voetballers dienden toch een klacht in bij de politie wegens racisme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer