Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

Nieuwe single Prince uitgebracht, in september volgt nieuw album

Prince.Beeld EPA

Hij zou vandaag 60 jaar oud zijn geworden, de in 2016 overleden Amerikaanse popster Prince. Om daarbij stil te staan hebben de beheerders van zijn nalatenschap een nieuwe single uitgebracht: 'Mary Don't You Weep'. Op 21 september volgt een nieuwe plaat.

Piano & A Microphone 1983 gaat het album heten en het bevat negen nummers die Prince in 1983 solo opnam in zijn huis in Chanhassen, zichzelf begeleidend op piano. Dat was een jaar voor zijn grote doorbraak Purple Rain uitkwam.

De erven van Prince maakten eerder al bekend dat er in het najaar een nieuw album van de zanger van hits als 'When doves cry', 'Kiss' en 'Alphabet Street' zou worden uitgebracht. Bij het uitzoeken wat Prince allemaal nog op de plank had liggen, werden muziekstukken gevonden die niet achtergehouden mochten worden voor de fans, zo vonden de beheerders van de nalatenschap. Eerder dit jaar kwam ook al een nieuwe versie van de single 'Nothing Compares 2 U' uit.

Expositie 'My Name is Prince' verlengd

In Amsterdam is momenteel de expositie 'My Name Is Prince' te zien, over het leven en de muziek van Prince. Eerder deze week werd bekend dat de tentoonstelling vanwege de aanhoudende interesse met twee maanden is verlengd tot 5 augustus.

Tienduizenden Prince-fans hebben de expositie sinds maart al bezocht om zich te vergapen aan tweehonderd persoonlijke spullen en documenten van Prince, zoals kleding, handschriften, instrumenten, muziekprijzen, juwelen en een met diamanten ingelegde wandelstok. Ook zijn foto’s te zien van Prince’ eerste niet-Amerikaanse optreden, in 1981 in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

De meeste voorwerpen komen uit de Paisley Park Studios, het zelf ontworpen studiocomplex dat Prince bezat in de directe omgeving van zijn geboorteplaats Minneapolis. Het was ook op dit studiocomplex dat Prince op 21 april 2016 dood werd aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de popster was bezweken aan een overdosis fentanyl, een opiaat.