Een Russisch militair voertuig rijdt langs een poster waarop de Syrische president Basahr al Assad de hand van de Russische president Poetin schudt. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten kwamen gisteren bij Russische bombardementen minstens drie vrouwen en twee kinderen om.
Volledig scherm
Een Russisch militair voertuig rijdt langs een poster waarop de Syrische president Basahr al Assad de hand van de Russische president Poetin schudt. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten kwamen gisteren bij Russische bombardementen minstens drie vrouwen en twee kinderen om. © REUTERS

"Ruim twintig doden bij IS-aanval in zuiden van Syrië"

Bij een aanval van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in het zuidwesten van Syrië zijn gisteren minstens 22 pro-regeringsstrijders, onder wie 11 militairen van het Syrische leger, gedood. Dat zegt het Syrisch Observatorium van de Mensenrechten. Volgens de Britse ngo kwamen daarnaast ook 18 mensen om bij Russische bombardementen in het noordwesten van het land.

4 reacties

  • Pieter Demeyere

    6 jaar geleden
    Deze Russische vliegtuigen vallen geen IS strijders aan maar bombarderen locale markten, zelfs meermaals na elkaar om ook de toegesnelde hulpverleners te treffen. Waar is de menselijkheid en waar is de juiste berichtgeving ? Akkoorden met Rusland zijn voor geen haar te betrouwen!
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Wie heeft er het meeste baat en haalt er het meeste voordeel uit , uit zo'n groep terroristen als IS ? dat is Israel en de VS . Dus wie heeft IS gecreëerd ? Net zoals Saddam en Bin laden eens de Bondgenoten van de VS waren en allerlei vuile werkjes opknapten !! Iedereen weet dat de VS Irak illegaal binnen gevallen zijn met leugens en de IS oprichters in Amerikaanse gevangenissen zaten in Irak !
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Ik dacht dat IS uitgeroeid was of zijn het strijdkrachten, gevoed door het westen, om de chaos in Syrië te onderhouden. Daar horen ook de vluchtelingenstromen bij, de show van wapensystemen en de filosofie van schurkenstaat. Want wat is een schurkenstaat? Dat is een staat met bodemschatten en geen schuld bij het IMF. zoals Libië en Irak destijds en Syrie nu.
  • lodewijk maesen

    6 jaar geleden
    de strijders hun 3 vrouwen en 2 kinderen...moet men hun anders gewoon bezig laten misschien ...waar zijn mensenrechten van hun gemaakte slachtoffers?