© Photonews

Rechter verbiedt publicatie van privéfoto's Pippa Middleton

Niet geheel onverwacht heeft het Britse hooggerechtshof een verbod uitgesproken op het gebruik en de publicatie van de privéfoto's van Pippa Middleton. Die beslissing kwam er nadat de iCloud van de schoonzus van prins William werd gehackt. De dader is inmiddels opgepakt.

flb

Niet alleen raakte ondertussen bekend dat een man werd opgepakt voor het hacken van de iCloud van Pippa Middleton, die man heeft ook al een gezicht gekregen. Het zou gaan om de 35-jarige Nathan Wyatt die via gecodeerde berichten op Whatsapp de Britse tabloids Daily Mail en The Sun de om en bij de 3.000 privéfoto's tegen betaling zou hebben aangeboden. De man die zijn brood verdient als webdesigner werd ondertussen op borgtocht vrijgelaten.

De kans dat hij ooit nog geld zal zien voor zijn foto's is dus ondertussen behoorlijk onbestaande geworden. Zeker nadat het hooggerechtshof heeft beslist dat publicatie van de kiekjes in kwestie verboden is wegens in strijd met de privacy van Pippa. Die was zelf naar de rechtbank gestapt om dat verbod te bekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer