WK voor foodies: mosseltjes met crunchy twist
Aangeboden door LidlIn WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgisch gerecht. Geen Belg die 's zomers niet van een potje mosselen smult, een geliefde klassieker die we pimpen met een krokant laagje gratin. Perfect hapje bij de match!
Wat heb je nodig? (6-8 pers)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 kg mosselen
olijfolie
150 ml witte wijn
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
10 g platte peterselie, fijngehakt
100 g paneermeel
1 el gedroogde oregano
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de grill van je oven voor.
2. Maak de mosselen proper en verwijder exemplaren met kapotte schelp.
3. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote kookpot of mosselpot en stoof de ui en knolfook 3 minuten aan. Voeg de mosselen en de wijn toe. Kruid met peper en zout, meng goed en zet een deksel op de pot. Gaar de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar en schud nu en dan met de pot.
4. Meng het paneermeel, de Parmigiano Reggiano, de gedroogde oregano en de platte peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg 6 eetlepels van het mosselkookvocht toe aan het mengsel en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Meng goed dooreen.
5. Maak de schelpen los van elkaar en gooi de helft weg. Leg de schelpen met mosselen in een ovenschaal. Strooi op elke mossel een beetje paneermeelmengsel.
6. Zet de ovenschaal in de oven en gratineer de mosselen in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Heb je meer zin in mosselen op zijn provencaals? Probeer dan zeker ons recept!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
Twee hypes die het afgelopen jaar ons takeaway-gedrag danig beïnvloedden: de sushi- en pokébowl. Even genoeg van? Probeer dan eens een variant, met een kabeljauwburger! De rode kool, bloemkool, wortelen en koriander zorgen voor een prachtig kleurenpalet op je bord – of euh, in je kom. -
-
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
-
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
-
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
In het hoge Noorden weten ze: gezond, gevarieerd eten is de sleutel tot een lang en gelukkig leven. Vervang daarom dat belegd broodje eens door een krokante desemtoast met zalm (omega 3!) en een frisse komkommersalsa als lunch. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer