BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Exclusief: deze 16 Antwerpse scholen krijgen geld voor propere lucht

Antwerpen kampt met een zeer slechte luchtkwaliteit. Daar ongezonde lucht niet stopt aan de schoolpoort, heeft de Stad Antwerpen beslist om voor 16 scholen en 8 kinderdagverblijven langs drukke invalswegen (de zogeheten street canyons) een luchtfilteringssysteem terug te betalen. Goed voor een totale investering van 250.000 euro. 

22 reacties

  • WALTER WIELANDT

    6 jaar geleden
    een LEZ zone vlak aan de ring (maar mits betaling mag je er wel rijden met een vervuilende auto)...met aan de andere kant de haven en de petrochemie,lucht kent geen grenzen ! Het zijn de eurokes die tellen om de zakken te vullen en iedereen weet dat !!!
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Men blaast van alles in de lucht in de dokken,en dan maar de kassa passeren voor propere lucht. Dat kan alleen maar te Antwerpen toch?
  • Geert Minjauw

    6 jaar geleden
    alles moet tegenwoordig zo gezuiverd worden... vraag me af hoe sterk het imuunsysteem van die kinderen wordt als hun lichaam steeds beschermd werd tegen de meest normale zaken....
  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    Lucht in pakjes....?
  • cools ronny

    6 jaar geleden
    Wat met andere scholen die tellen niet mee geef die dan geld dat ze dat kunnen instaleren he en als kinderen buiten komen dan is het vuile lucht wat een klucht belgie straks moet je nog betalen voor lucht das weer voor de rijken dan