Amazon vernietigt op grote schaal zo goed als nieuwe producten
Volledig scherm
Amazon vernietigt op grote schaal zo goed als nieuwe producten © REUTERS

Amazon vernietigt teruggestuurde producten

Internetverkoper Amazon vernietigt in Duitsland op grote schaal teruggestuurde producten. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse programma Frontal21 en magazine WirtschaftsWoche, die zich onder meer baseren op interne productlijsten, foto's en verklaringen van medewerkers.

18 reacties

  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Tja, zijn er kandidaten voor een matras die "iemand" twee weken heeft uitgeprobeerd of voor een boormachine waarvan de as verbogen is? IK NIET.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Te veel producten zijn bij defect wegwerpproducten en erg slecht gemaakt ... een gat in de markt zou ik zeggen : mensen willen terug een product dat het jaren uithoudt. Zoals het vroeger was. Sommige mensen in Frankrijk hebben die vraag opgevangen: arisanaal, niet erg goedkoop, maar het is wel voor uw leven.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Ja dat is logisch he als iets uit de doos is gehaald en bekeuzeld is wil niemand dat nadien nog kopên. Daarom koop ik steeds in de winkel, nooit per post.
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    Als Europa hun wetten aanpassen en het terugsturen verplicht betalend maken.....zullen de consumenten geen misbruik meer maken en twee keer nadenken over hun bestelling en of maatvoering (2 a 3 maten bestellen,één houden de rest “gratis” terug sturen....) Maar ja,Rome.....
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Herstellen kost nu eenmaal meer dan vervangen, wat is daar nieuws aan ?