© BELGA

Hein Vanhaezebrouck: “Thuis het verschil maken”

Trainer Hein Vanhaezebrouck blikte woensdagmiddag in de Ghelamco Arena vooruit op de eerste thuiswedstrijd van AA Gent in de poules van de Europa League. De Buffalo’s ontvangen donderdagavond het Turkse Konyaspor.

“Naast de langdurig geblesseerden zoals Simon, Matton, Dejaeghere en Taravel is ook Thomas Foket niet inzetbaar. Tijdens de laatste training viel ook aanvaller Emir Kujovic uit met een lichte rugblessure. Dat is natuurlijk heel slecht nieuws op de vooravond van onze match in de Europa League”, stelde Hein Vanhaezebrouck. “Het is jammer dat Foket er niet bij is maar wie speelt moet fit zijn, anders komt hij niet in de kern. Ik werk enkel met jongens die hun plaats verdienen en die klaar zijn voor de match. Ibrahim Rabiu recupereer ik wel en die zit dus in de selectie.”

Vorig seizoen maakte AA Gent, toen in de Champions League, het verschil buitenshuis. “Dat is zo, maar ook thuis moet je punten pakken, dat is ook dit jaar in de Europa League de bedoeling. Wij behaalden op Braga één punt. Of dat voldoende is, zal de toekomst uitwijzen. Met de steun van ons publiek moeten wij morgen gaan voor de volle buit. Ik hoop op een helse sfeer van de thuisfans want de Turken zullen zeker voldoende geruggesteund worden door hun uitzinnige supporters.”

Konyaspor heeft de naam een zeer energiek voetballende ploeg te zijn. “Zij hebben dat inderdaad bewezen tijdens hun eerste wedstrijd, hun Europees debuut trouwens, tegen Shakthar Donetsk (0-1 verlies). De Oekraïners worden naar voor geschoven als dé sterkste ploeg in onze poule en Konyaspor ging tegen hen uiteindelijk pas op het einde onderuit”, merkt HVH op. “Wij moeten ervoor zorgen dat we ons eigen spel kunnen spelen. Het verschil moet thuis gemaakt worden en het is opletten geblazen voor onze tegenstander. Wie derde wordt in de Turkse competitie is geen klein ploegje en heeft kwaliteiten. Wij moeten ook efficiënter beginnen worden, zowel vooraan als achterin. Ik reken alvast op de steun van de fans.”

Rami Gershon: “Moeten uitgaan van onze eigen sterkte”

Rami Gershon flankeerde de Gentse coach Hein Vanhaezebrouck woensdagmiddag tijdens de persconferentie. “Het is altijd leuk Europees voetbal te spelen, ook al is het vaak tegen jongens die je niet kent. Gelukkig kunnen we ons dankzij beeldmateriaal en de tactische bespreking wel een goed beeld vormen van de tegenstander. Zo kom je niet voor verrassingen te staan”, vertelde Gershon. “We speelden nog niet tegen Konyaspor maar ik weet wel waar we ons aan mogen verwachten, wat hun tactiek en manier van spelen zal zijn. Hoe wij het zullen aanpakken, ga ik hier niet uit de doeken doen. Ik geloof wel dat wij van onze eigen sterkte moeten uitgaan, ons eigen spel spelen.”

De kans dat de Ghelamco Arena donderdagavond vol loopt, is groot. “Er zijn nog enkele honderden tickets beschikbaar. Wie erbij wil zijn, kan woensdag nog tickets aanschaffen. Donderdag zijn de loketten gesloten. Ik reken op een vol of net geen vol huis, dus bijna 20.000 toeschouwers”, aldus commercieel directeur Patrick Lips.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer