Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) ontvangt felicitaties na de verkiezing van België tot tijdelijk lid van de VN-Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) ontvangt felicitaties na de verkiezing van België tot tijdelijk lid van de VN-Veiligheidsraad. © BELGA

België heeft opnieuw zetel in VN-Veiligheidsraad beet: "Uitslag is een zeer groot succes"

Na de stemming op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties heeft België zonet, na tien jaar afwezigheid, opnieuw een zitje in de VN-Veiligheidsraad verkregen. Ons land zal in de periode van 2019 tot 2021 zetelen in die Raad. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is de "uitslag een zeer groot succes". 

222 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Gelukkig zijn er nog zetels genoeg, in de winkel!
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Deze politici denken dat ze iets te zeggen hebben in de VN. Een veto van een van de landen die dat recht hebben en ze hebben uiteindelijk niks bereikt. De VN is een vergaarbak van politieke mislukkelingen die er alleen maar zitten om de elite te vertegenwoordigen, opheffen dat geldverslindend orgaan.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Dat heet dan dolblij zijn met een dode mus. De VN-veiligheidsraad heeft niets te zeggen en Belgiekske heeft in de VN-veiligheidsraad niets te piepen. Nogal een succes - behalve dan voor diegenen die er een gigantische vergoeding aan zullen overhouden. Daar is het in feite om te doen.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Zetels genoeg in Belgie.Binnenkort zullen de Belgen op droog zaad zitten zonder zetel.Er zijn ondertussen al postjes en zetels genoeg verdeeld.Het word tijd dat er een partij opstaat die voor hun burgers kan zorgen ipv uitmelken.
  • Medard Albrechts

    6 jaar geleden
    allee, nu zijn we fier zekers?, wat gaat dit kosten op jaarbasis, en precies of grote landen gaan zich iets aantrekken van onze mening daar, i don't think so, maar ja het prestige zitje is binnen, en de muis is tevreden.