© Lokale Politie Antwerpen

Politiecontrole: bijna helft vrachtwagens leeft rij- en rusttijden niet na

De politie heeft donderdag aan de R2 in Kallo een controle-actie gehouden op het naleven van de regelgeving rond de rij- en rusttijden en het gebruik van het controletoestel ervan. De politie controleerde 23 vrachtwagens waarvan bijna de helft de rij- en rusttijden niet naleefde.

dvd

De actie startte ’s morgen om 8.30 uur. Het dispositief werd opgesteld op de afrit aan de R2 voor wie in de richting van Kallo reed. “De actie werd opgezet door de verkeerspolitie van de PZ Antwerpen, maar ook medewerkers van de politiezones Hekla, Minos en Zwijndrecht namen deel aan de actie”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Voor deze actie voorzag de GOCA (de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, red) een bemand mobiel keuringsstation.”

23 vrachtwagens reden de controlepost binnen of werden door motards van de politie de controlepost binnen geleid. Elf chauffeurs waren in overtreding omdat ze de opgelegde rij- en rusttijden niet respecteerden. Bij drie vrachtwagens waren er ook problemen met de tachograaf. Er was ook een chauffeur die het onafhankelijk bewegingssignaal om fraude met de tachograaf te voorkomen had gemanipuleerd en drie vrachtwagens voldeden niet aan de opgelegde technische eisen;

Bij nog een vrachtwagen was niet goed vastgemaakt, een bestuurder voldeed niet aan de regelgeving om als vrachtwagenbestuurder te werken, één chauffeur droeg zijn veiligheidsgordel niet en twee personen kregen een boete omdat ze tijdens het rijden hun gsm gebruikten.

“In totaal werd er voor 13 592 euro aan boetes uitgeschreven”, aldus de Antwerpse politie. “Ruim de helft van dat bedrag zal geïnd worden in de vorm van een gekend proces-verbaal omdat het over Belgische bestuurders gaat. De andere helft werd ter plaatse betaald door buitenlandse truckers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER