Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Meer dan duizend academici waarschuwen voor "ontmenselijking" vluchtelingen en pleiten voor vrije meningsuiting

Ruim duizend academici van Belgische universiteiten hebben een open brief ondertekend waarin ze pleiten voor het recht op menselijkheid en op vrije meningsuiting. In de brief klagen ze de tweet aan waarmee staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageerde op een oproep tot "meer menselijkheid" door de rectoren. De dubbele boodschap is een reactie op de discussie die ontstond na de oproep van de universiteitsrectoren om het gezin van de overleden Mawda te regulariseren.

93 reacties

  • Jos Plessers

    6 jaar geleden
    Ok,ben voor vrije meningsuiting.Maar,dat zal wel alleen het geval zijn wanneer het in hun kraam past,zeker?
  • Pascale Luyckfasseel

    6 jaar geleden
    We dreigen onze waarden en normen aan de kant te schuiven? Onze hele cultuur wordt gewoon verkracht door die barbaren en dan zouden we voorover moeten buigen en het nemen? Belachelijk! De academici die hier achter zitten zijn niets waard en hun titel onwaardig.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Dus wie zich "menselijk" opstelt en weigert koud, hard en harteloos te zijn, is "links" volgens velen hier? Wel, dan is volgens mij de term "linkse rakker" eerder een eretitel dan een beschuldiging of verwijt. En dat betekent hélemaal niet dat men blind is voor de criminele elementen die ongetwijfeld tussen de vluchtelingen of migranten zitten of dat men niet vindt dat het kaf van het koren moet worden gescheiden.
  • Jan Crabbe

    6 jaar geleden
    Een namiddagje werk om een brief ' te organiseren' met enkele duizenden academici die juist het tegenovergestelde poneren. Brief van samenraapsel linkse academici heeft geen enkele waarde.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Het sociaal snobisme van de academici, het is " bon ton " om voor de zwakkere op te komen. Academici zijn immers staatsambtenaren.....