Verkiezingen18 - Ex-Vlaams parlementslid Els De Wachter (44) stopt met politiek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sp.a-politica Els De Wachter (44), ex-Vlaams parlementslid en ex-burgemeester van Kapelle-op-den-Bos en nu schepen in deze Vlaams-Brabantse gemeente, stopt met politiek. Ze is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen ook geen kandidaat meer. Dat meldt Ring-TV en het nieuws wordt bevestigd in kringen van de sp.a van Kapelle-op-den-Bos. De sp.a trekt in oktober overigens als onderdeel van de nieuwe beweging Progressief Kapelle-op-den-Bos (ProKa) naar de kiezer.

De Wachter startte haar politieke carrière in 1997 als kabinetmedewerkster van toenmalig Vlaams minister Leo Peeters. In 2001 werd ze als kersvers gemeenteraadslid in Kapelle-op-den-Bos onmiddellijk benoemd tot schepen.

In juli 2011 volgde ze Leo Peeters op als burgemeester en was toen de eerste vrouwelijke burgemeester van deze Vlaams-Brabantse gemeente. In 2013 werd ze terug schepen. Ze zetelde ook van 2004 tot 2009 in het Vlaams parlement. Bij de Vlaamse verkiezingen van 2009 werd ze niet herverkozen. Toen Frank Vandenbroucke in juli 2010 overstapte naar de senaat volgde ze hem op als Vlaams parlementslid, een mandaat dat ze behield tot 2014.

Bron: Belga