iStock
Volledig scherm
© iStock

Helft meer vaders met ouderschapsverlof

Op vijf jaar tijd is het aantal vaders met ouderschapsverlof met de helft gestegen. Van alle werkende mannen genoot 2,4 ouderschapsverlof in 2017, 54 procent meer dan vijf jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de hr-dienstengroep Acerta, zo schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Le Soir vandaag.

13 reacties

  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Om ouderschapsverlof te nemen, moet je minstens een jaar bij hetzelfde bedrijf werken. Voltijds kan je 4 maanden ertussenuit. De vergoeding wordt door de RVA gedragen, niet door de werkgever, en bedraagt slechts 750€ per maand. De papa's van nu zullen tot hun 67 jaar of zelfs langer moeten werken en belastingen afdragen. Op een loopbaan van 45 jaar, er een paar maanden tussenuit zijn, vinden sommigen hier al lui en verwend. Jullie weten niet waarover jullie het hebben!!!
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Prachtige reactie Karine Roeland! De meeste kinderen worden door een ander opgevoed en vervreemden zelfs van de ouders. En dat allemaal om te gaan werken voor een tweede auto om naar het werk te kunnen rijden. Ik ken enkele huishoudens waar ze op een simpele bijna povere manier hun kinderen opvoeden en die zijn gelukkig. Zonder smartphone en andere hebbedingen.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Als je kinderen wil, zorg er dan zelf voor. Waarom moet de belastingbetaler dat vaderschapsverlof meebetalen? Het is wel de moeder die dat kind op de wereld heeft gezet hé. Daar heeft Maggie De Block dan wel geld voor vrijgemaakt, maar voor de mensen hun hoogdringende medicijnen kan dat blijkbaar niet!!!
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Er worden amper Belgische kinderen geboren. Wie zijn dan die vaders die extra zitten te profiteren?????????????
  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Zijn dat dezelfde ouders die in paniek geraken als de traiteur een dag niet komt op school. Nochtans tijd genoeg om 's avonds zelf te koken, me dunk. Maar begrijp het wel hoor. Wanneer moeten de mama's anders hun selfie's van 'me and the kids' posten op facebook.