Gisteren riep de Amerikaanse president Donald Trump de G7-landen op om Rusland opnieuw toe te laten tot de groep van vooraanstaande industriële staten.
Volledig scherm
Gisteren riep de Amerikaanse president Donald Trump de G7-landen op om Rusland opnieuw toe te laten tot de groep van vooraanstaande industriële staten. © AP

G7-landen willen afweersysteem uitbouwen tegen manipulatie en propaganda

BuitenlandDe landen van de G7 willen een nieuw afweersysteem uitbouwen om het hoofd te bieden aan destabilisatiepogingen van landen zoals Rusland. Dat heeft het Duitse persbureau dpa vernomen. Het zogenaamde 'Rapid Response Mechanism' (RRM) moet een gecoördineerde en duidelijke reactie op verkiezingsmanipulatie, propagandaoorlogen en andere "onaanvaardbare handelingen" mogelijk maken.

18 reacties

  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Heel juist Erwin Borloo.
  • Jakke Troost

    6 jaar geleden
    En wie controleert die filter ? Wie bepaalt wat de waarheid is en wat een leugen ? Elke presidentskandidaat maakt toch propaganda ? Foute informatie verspreiden en manipuleren kan ik zelfs van hier uit.
  • Nicolas Ivanov

    6 jaar geleden
    Het westen verspreidt al decennia lang nepnieuws over ongewenste regeringsleiders die zgn hun bevolking terroriseren. Khadaffi's containers viagra waren daarvan het belachelijke summum waarop onze minister van landsverdediging kwam verklaren dat ze moesten bombarderen. En kijk nu...een eens zo welvarend land is verworden tot chaos. De EU gaat de vrije meningsuiting en het échte nieuws bannen en verwordt tot een slechte kopie van de Sovjetunie.
  • Koenraad Praille

    6 jaar geleden
    Dus Hollywood ook censureren,... is al 80 jaar ons ongebrijdeld de amerikaanse (Droom) leugen aan het verkopen!
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Verdekte poging om censuur in te voeren.