© Joris Herregods

Kris Peeters (CD&V) lanceert opmerkelijk voorstel in Borgerhout

Tijdens een bezoek aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout, waar Antwerps lijsttrekker Kris Peeters met onder andere Olivier Elias en Nahima Lanjri CD&V-folders ging uitdelen aan winkeliers, heeft hij een opmerkelijk voorstel gelanceerd. Wie betrapt wordt op sluikstorten, moet naast een boete ook een dag meewerken in een veegploeg om de stad netjes te maken. Schepen Koen Kennis (N-VA) heeft intussen gereageerd op het voorstel.

Maaike Floor

“Dat hebben we opgenomen in ons verkiezingsprogramma. Enkel een boete volstaat niet. Sommige mensen kunnen die niet betalen, andere mensen liggen er niet van wakker. Daarom moeten we die boete aanvullen met een dag meewerken in de veegdienst.”

Op de Turnhoutsebaan polste Peeters verder bij winkeliers naar hun prioriteiten voor de verkiezingen. Vooral parkeerproblemen en verkeersveiligheid werden veel genoemd, sommige winkeliers klaagden ook over drugsdealers en overvallen in de straat.

Schepen Koen Kennis (N-VA) reageert sceptisch op het voorstel. “Kris Peeters heeft ons verkiezingsprogramma blijkbaar goed gelezen. De wetgeving moet alleen wel aangepast worden om een werkstraf te kunnen koppelen aan een boete.” Als het aan de N-VA ligt worden sluikstorters verplicht om langer dan één dag mee te werken bij een veegploeg.

© Joris Herregods

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018